Ющенко не бачить підстав для відставки Єханурова з посади міністра оборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко не бачить підстав для відставки Єханурова з посади міністра оборони

239
Президент України Віктор Ющенко не бачить підстав для відставки міністра оборони Юрія Єханурова, і називає звинувачення в корупції на адресу міністра політичними маніпуляціями. Про це глава держави сказав під час виходу до преси в Стамбулі.
В.Ющенко відзначив, що звинувачення Ю.Єханурова є спробою глибше дестабілізувати ситуацію в Україні, дестабілізувати систему влади в Україні.
"Переконаний, що за цим стоять винятково політичні спроби ще більше узурпувати владу, створити хаос, тому що це найкраще середовище для проведення виборчої кампанії", - сказав В.Ющенко, додавши, що це є розправою.
"Я не бачу в діях міністра, у роботі самого міністерства тих обставин, які викликали б сьогодні необхідність відставки міністра", - сказав Президент. В.Ющенко підкреслив, що, навпаки, в останні роки міністерство демонструвало професійну роботу, і він як Президент зробить все, щоб і суспільство, і уряд по-іншому дивилися на українську армію.
"Сьогодні армія потребує всілякої підтримки. Те ставлення, яке демонструє уряд до оборонної політики, до солдата, на моє глибоке переконання, це ганебне ставлення", - сказав Президент. Він ще раз підкреслив, що звинувачення Ю.Єханурова є політичним піаром і політичним кроком з метою дестабілізації ситуації.
В.Ющенко закликав парламентаріїв до відповідальності. Він нагадав, що в уряді і так сьогодні немає віце-прем'єра, міністра фінансів, міністра закордонних справ. Президент відмітив, що й уряд, і парламентарії повинні розуміти, що в нинішніх умовах призначити нового міністра оборони буде неможливо. "Це шлях до монархії", - сказав В.Ющенко.
Президент підкреслив, що не радив би ні прем'єр-міністрові, ні уряду демонструвати такі кроки.
Як повідомлялося, сьогодні, 20 травня, на засіданні уряду прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що має намір звернутися до Президента України В.Ющенка із проханням відправити Ю.Єханурова у відставку з посади міністра оборони.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас