Світовий банк не вірить у швидке відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк не вірить у швидке відновлення економіки

502
Ентузіазм щодо швидкого економічного відновлення Китаю може бути "передчасним", оскільки приватні інвестиції не встигають за державними видатками. Таку думку, як передає агентство Bloomberg, висловив у середу Світовий банк.
"Доти поки ми не побачимо відновлення в приватному секторі інвестицій, дуже важко відчувати якийсь оптимізм відносно майбутнього", - заявив відповідальний за Китай економіст Світового банку Девід Долар.
Індекс Шанхайської біржі Shanghai Composite виріс цього року на 47% на хвилі оптимізму щодо дії державної програми стимулювання економіки обсягом 4 трлн. юанів ($586 млрд.). Проте, на думку аналітиків Oppenheimer & Co., третя за розміром у світі економіка страждає зараз від падіння експортних замовлень і уряду країни не вдасться досягти показника зростання ВВП цього року на запланованому рівні 8%.
Долар заявив, що обсяг приватних інвестицій у китайську економіку в I кварталі 2009 р. знизився. Крім того, спостерігається надлишкова пропозиція на ринку нерухомості, а промислові виробники мають значні незавантажені потужності.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас