НКРЗ перевірить обґрунтованість нульового внутрішньомережевого тарифу мобільних операторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЗ перевірить обґрунтованість нульового внутрішньомережевого тарифу мобільних операторів

Енергетика
698
Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) України має намір провести перевірку обґрунтованості нульового тарифу усередині мережі мобільних операторів на предмет порушення законодавства, повідомив журналістам голова НКРЗ Сергій Колобов.
"Проблема нульових ставок турбує нас, ми вбачаємо в здійсненні такого роду маркетингових ходів порушення закону про телекомунікації. Будь-який тариф, будь-яка ставка повинна базуватися на собівартості, це вимога закону. Якщо роздрібна послуга має нульову собівартість, то про яку оптову собівартість може йти мова", - сказав він.
За його словами, у цьому випадку програє як сам оператор, який порушує закон, так і абонент, який у підсумку платить більше. За словами С.Колобова, у цьому випадку компанія "закладає на нього ризики, пов'язані з нульовим тарифом".
"Ми приступимо найближчим часом до перевірок цих фактів і будемо залучати представників Антимонопольного комітету до своєї роботи. Якщо будуть виявлені факти несумлінної конкуренції, ми будемо робити все необхідне, щоб нормалізувати ситуацію", – сказав голова НКРЗ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас