Росія надасть Вірменії кредит на суму 500 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія надасть Вірменії кредит на суму 500 млн дол.

Кредит&Депозит
165
Росія і Вірменія підписали угоду про надання Вірменії кредиту обсягом 500 млн дол. З боку РФ угоду підписав віце-прем'єр, міністр фінансів Росії Олексій Кудрін, з боку Вірменії - міністр фінансів Тігран Давдян.
Як повідомив журналістам О.Кудрін, кредит надається за ставкою LIBOR+3%, що, за його словами, в даний час відповідають приблизно 4% річних. Термін надання кредиту складає 15 років. Крім того, передбачено пільговий період з оплати основного боргу строком на 5 років. "Зараз фактично буде тільки виплата відсотків", - відзначив О.Кудрін.
У свою чергу міністр фінансів Вірменії Т.Давдян підкреслив, що кошти підуть на стимулювання економіки країни та її подальший розвиток. За його словами, зокрема, передбачається виділити кошти на інфраструктурні проекти, а також на підтримку малого й середнього підприємництва.
Разом з тим глава Мінфіну РФ О.Кудрін відзначив, що до Росії звертається низка інших країн з проханням про виділення кредитів. Міністр нагадав, що з таким проханням вже виступала Україна.
Міністр підкреслив, що в 2009 р. Росія надасть низці країн кредити, зокрема на будівництво й розвиток атомних станцій. За його словами, в даний час ведуться консультації про виділення коштів Китаю та Індії на розвиток атомних станцій. "Є ще аналогічні проекти в Болгарії і Білорусі. Проте поки щодо жодної з цих країн остаточного рішення не прийнято", - відзначив О.Кудрін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас