Індекси в Європі виросли у вівторок 4-ю сесію поспіль, Stoxx 600 досяг максимуму за 4 місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли у вівторок 4-ю сесію поспіль, Stoxx 600 досяг максимуму за 4 місяця

Фондовий ринок
91
Європейський фондові індекси зросли у вівторок на 0,8-2,2%, подорожчали акції банків. Зростання ринків продовжилося четверту сесію поспіль
Значення Dow Jones Stoxx 600 збільшилося за підсумками торгів на 1,4% - до 210,78, максимального рівня з 6 січня.
Однією із причин підйому ринку, як повідомило агентство Bloomberg, стали чутки про намір трьох американських банків повернути уряду в цілому $45 млрд, які вони одержали в жовтні 2008 року в рамках державної програми з підтримки фінансової системи Troubled Asset Relief Program (TARP).
Крім того, ставка тримісячного доларового LIBOR у вівторок упала на 4 базисних пункту - до 0,75% річних. У результаті зниження вартості кредитів за два дні стало рекордним більш ніж за чотири місяці.
Вартість акцій найбільшого французького банку BNP Paribas піднялася на 3,6%, провідного німецького Deutsche Bank - на 7,7%.
Позитивний вплив у цілому на фондові ринки зробило також повідомлення про те, що індекс довіри інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини в травні досяг максимуму майже за два роки.
Значення показника, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, збільшилося до 31,1 пункту порівняно з 13 пунктами місяцем раніше. У квітні цей індикатор перевищив нульову позначку вперше із червня 2007 року. Аналітики прогнозували менш значне підвищення показника в цьому місяці - до 20 пунктів.
"Люди почувають себе краще відносно ринку, ніж декілька місяців тому, - вважає керуючий Schroder Investment Management Енді Лінч. - Дані поступово стають менш жахливими, і поки це триває, ми можемо бачити поліпшення до кінця року".
Ціна паперів Bank of Ireland підскочила на 20% після того, як найбільший банк Ірландії заявив, що готовий викупити частину свого боргу.
Подорожчання металів призвело до зростання котирувань гірничовидобувних компаній, зокрема, BHP Billiton (на 3,8%) і Anglo American (на 7,3%). Акції сталевиробників також зросли в ціні, зокрема провідного представника даної галузі в Німеччині Thyssenkrupp - на 5,9% і другого за розмірами Salzgitter - на 9,7%.
Вартість акцій RSA Insurance Group піднялася на 3,9%. Аналітики Jpmorgan підвищили рекомендації для паперів британського страховика до "вище ринку" з "нейтрально".
Котирування паперів Infineon Technologies злетіли на 12% після успішного розміщення 18 травня конвертованих облігацій. Слідом за цією подією експерти Cazenove поліпшили рекомендації для німецького виробника напівпровідників до "вище ринку" з "нижче ринку" і SES Research - до "купувати" з "тримати".
У той же час на 8,9% упала ціна акцій Marks & Spencer Group Plc. Найбільша у Великобританії мережа магазинів одягу скоротить розмір дивідендів на третину після падіння чистого прибутку за підсумками року на 38%. Чистий прибуток Marks & Spencer за рік зменшився до 508 млн фунтів стерлінгів ($778,6 млрд) порівняно з 821,7 млн фунтів за попередній рік. Продажі британських магазинів, відкритих більше року, скоротилися на 5,9%.
Усі вісімнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 19 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас