Польський уряд схвалив законопроект про надання допомоги безробітним на оплату іпотечних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський уряд схвалив законопроект про надання допомоги безробітним на оплату іпотечних кредитів

Кредит&Депозит
240
Уряд Польщі на засіданні схвалив проект закону, яким пропонується виділяти допомогу полякам, що втратили роботу, на оплату іпотечних кредитів.
Як повідомляє TVN24, урядові чиновники хочуть ввести таку допомогу з липня. Максимальний розмір допомоги буде становити щомісяця протягом року близько 375 дол. Допомогу зможуть одержати особи, що втратили роботу після 1 липня 2008 року. Закон повинен діяти до 31 грудня 2010 року, і до цієї дати можна посилати заявки на одержання допомоги.
Допомога, яку потрібно буде почати повертати після 2 років одержання, буде виплачуватися протягом 12 місяців з бюджету Фонду праці. Уряд передбачив 8 років на повернення допомоги. У випадку влаштування на роботу людина втрачає право на допомогу. Лідер парламентської фракції "Громадянської платформи" Збігнев Хлебовський запевнив, що урядова коаліція зробить усе для прийняття закону, щоб він почав діяти з 1 липня 2009 року.
Як повідомлялося, за розрахунками Міністерства праці та соціальної політики Польщі, близько 50 тис. поляків з 1 млн., що купили житло в кредит, можуть потребувати допомоги на оплату іпотеки, і уряд у найближчі три роки витратить на допомогу близько 130 млн. доларів. Раніше планувалося, що відповідний законопроект потрапить у Сейм у квітні.
Довідка. Заборгованість поляків за іпотечними кредитами станом на кінець минулого року становила близько 55 млрд. доларів, що становить 65% загального боргу фізичних осіб перед банками в Польщі.
Кількість проблемних іпотечних кредитів у Польщі росте через знецінювання національної валюти щодо валют, у яких видавалося 70% таких кредитів, і через зменшення заробітків і зростання безробіття у зв'язку зі світовою економічною кризою.
У цілому, за даними Infomonitor, в 38-мільйонній Польщі близько 1,3 млн. громадян мають проблеми з виплатою боргів (перед банками, фірмами за товари і послуги та державними установами).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас