США, Канада та Австралія заявили про перехід на ГМ-пшеницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США, Канада та Австралія заявили про перехід на ГМ-пшеницю

Аграрний ринок
1180
Керівники найбільших організацій США, Канади та Австралії, які представляють пшеничну індустрію, підписали спільну Декларацію про якнайшвидший розвиток масового виробництва ГМ-пшениці в їхніх країнах, повідомляє консалтингове агентство ААА.
У документі підкреслюється, що виробники пшениці цих трьох країн стурбовані постійними і потенційними ризиками для ринку пшениці. У першу чергу фермери нарікають на низьку врожайністю пшениці, непостійну якість, схильність до захворювань і відсутність стабільності до посух і морозів.
Саме фермери провідних зернових країн світу виступають за якнайшвидше впровадження біотехнологій у виробництво пшениці. Крім того, на тлі низької продуктивності існуючих сортів пшениці і постійних коливань цін на неї в багатьох регіонах спостерігається постійне зменшення посівів на користь інших високопродуктивних ГМ-культур (ріпак, соя, соняшник).
Так само в спільній заяві відзначено, що врожайність пшениці в останні роки залишилася практично незмінною (Графік 1), у той час як ГМ-культури стабільні в прирості світового виробництва. ГМ-культури піддаються "плануванню" по якості і обсягах, а пшениця - основна продовольча культура планети - повністю залежить від кліматичних умов.
Як повідомляв ІМК, уряд України прийняв рішення зобов'язати вітчизняних виробників указувати на упаковці наявність ГМО.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас