Експерт: Вихід України з кризи не буде швидким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вихід України з кризи не буде швидким

621
Вихід України із кризи, швидше за все, не буде швидким. Таку думку висловив директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко під час круглого столу, присвяченого проблемам виходу економіки України із кризи. За словами експерта, сьогодні українська економіка тісно пов'язана зі світовою, яка ще відчуває на собі кризові явища. "Україна зав'язана на інших ринках. Зокрема, кризові явища в економіці Росії відображаються і на Україні, приміром, 50% поставок нашої машинобудівної продукції припадає на Росію", – відзначив О.Устенко.
Він також додав, що економіка найбільш економічно потужної держави у світі – США ще перебуває під впливом кризових явищ. За оцінкою експерта, у другому кварталі поточного року можна чекати продовження падіння економіки США, у третьому, швидше за все, у США буде нульовий ВВП, а незначне зростання американської економіки почнеться тільки в четвертому кварталі. "І це оптимістичний сценарій", – сказав О.Устенко.
При цьому він відзначив, що економіки, що розвиваються, будуть повторювати рух світової економіки приблизно із квартальним лагом. О.Устенко також додав, що девальвація гривні зіграла свою позитивну роль, підвищивши конкурентоспроможність української продукції. У той же час, за його словами, українська економіка потребує реформування, а якщо ні, то будь-які кризові явища у світовій економіці будуть мати на неї усе більш негативний вплив.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас