Путін: Уряд РФ нейтральний в конфлікті навколо акцій "Вимпелкому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Уряд РФ нейтральний в конфлікті навколо акцій "Вимпелкому"

Фондовий ринок
181
Російський уряд не є зацікавленою стороною в суперечці "Альфа-груп" і норвезької Telenor навколо акцій "Вимпелкому", і цей конфлікт повинен вирішуватися відповідно до російського законодавства, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"У російського уряду в цій компанії немає ніякого інтересу, ми не є акціонерами цієї компанії, тому можемо бути абсолютно нейтральними і незалежними", - заявив В.Путін по закінченню переговорів зі своїм норвезьким колегою Йенсом Столтенбергом.
В.Путін підкреслив, що в держави немає акцій ні "Вимпелкому", ні компанії "Альфа-груп".
Відповідаючи на запитання про можливі "елементи корупції" навколо даної ситуації в офіційних структурах, В.Путін нагадав, що існує таке поняття, як презумпція невинності.
"Тому ставити в публічному плані, у публічній площині питання про корумпованість тих або інших офіційних структур у даній ситуації не має підстави, на мій погляд (це - ІФ) просто некоректно", - сказав В.Путін.
Прем'єр підкреслив, що якщо такі відомості з'являться, то у відповідь піде відповідна реакція. Він підкреслив, що російський уряд зацікавлений у тому, щоб іноземні інвестори на території Росії почували себе комфортно.
"Але всі повинні будуть підкорятися діям закону - у цьому випадку (закону - ІФ) РФ", - сказав В.Путін.
Він висловив побажання, щоб, як і в інших сферах, в області телекомунікацій російські і норвезькі компанії домовлялися між собою, "а не вставляли ціпки в колеса один одному".
Одночасно В.Путін нагадав, що норвезька держава серйозно представлена в компанії Telenor, маючи там блокпакет - 29% акцій.
"Наше завдання в тому, щоб забезпечити роботу з вирішення цієї суперечки в правовому просторі", - сказав В.Путін.
У свою чергу Й.Столтенберг під час прес-конференції за підсумками переговорів заявив, що під час обговорення даної ситуації сторони поклали відповідальність за досягнення рішень в даному питанні на самі компанії - учасниці суперечки.
"Я висловив свою думку про те, що не можна допустити того, щоб трапився примусовий продаж акцій компанії доти, поки це питання не буде остаточно розглянуте в російській судовій системі", - сказав Й.Столтенберг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас