Індекси в Європі виросли в понеділок на 2,3-2,5%, підйом Stoxx 600 став максимальним за 6 тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли в понеділок на 2,3-2,5%, підйом Stoxx 600 став максимальним за 6 тижнів

Фондовий ринок
151
Європейські фондові індекси виросли в понеділок третю сесію поспіль на тлі триваючого зниження ставок на міжбанківському ринку, а також позитивних прогнозів аналітиків Goldman Sachs для фондового ринку, повідомило агентство Bloomberg.
"Оскільки з'явилася думка про те, що економічний спад уже досяг дна і економіка почне відновлюватися в найближчому майбутньому, входження на фондовий ринок стає усе привабливішим", - відзначає головний інвестиційний директор Advisors Capital Management LLC Чарльз Ліберман.
Фондовий індекс Dow Jones Stoxx 600 виріс до закриття ринку на 2,4%, що стало максимальним підйомом за шість тижнів. З 9 березня цей індикатор виріс на 32%. Згідно із прогнозом аналітиків Goldman Sachs, ралі на фондових ринках може продовжитися.
Останнє підвищення ринку "відрізняється від інших десяти підйомів, що спостерігалися з моменту початку кризи влітку 2007 року", говориться в повідомленні Goldman.
"Це перше ралі, що підтримується фундаментальними показниками економіки", - відзначають експерти.
Доларова ставка LIBOR терміном на три місяці знизилася в понеділок на 4 базисних пункти - до 79 базисних пунктів. Це максимальне падіння з 19 березня. За минулий тиждень ставка скоротилася на 11 базисних пунктів.
Вартість паперів Lloyds виросла за підсумками торгів у понеділок на 9,9%. Цього тижня банк запропонує інвесторам акції на 4 млрд фунтів стерлінгів ($6,1 млрд) під гарантії держави. Уряд Великобританії прийняв рішення конвертувати приналежні йому привілейовані акції Lloyds у звичайні. Державі належить у цей час 43% акцій банку.
Папери Commerzbank подорожчали на 9%, Barclays - на 5,1%. Згідно даних газети The Wall Street Journal, британський банк веде переговори щодо продажу інвестиційного підрозділу Barclays Global Investors (BGI) з BlackRock Inc., сума угоди може скласти близько $12 млрд.
Ціна акцій другої за розмірами туристичної компанії Європи Thomas Cook підскочила на 6,7% на заявах швейцарської Kuoni Reisen, що також працює в туризмі, про інтерес до покупки конкурентів.
"Ми хотіли б зробити більше придбань, - заявив головний виконавчий директор Kuoni Пітер Ротвелл. - Нам доведеться залучити кошти, щоб реалізувати деякі із кращих можливостей".
Акції Vedanta Resources, найбільшого виробника міді в Індії, виросли в ціні на 6,5% після повідомлень про перемогу прем'єр-міністра Манмохана Сінгха на минулих виборах.
Папери STMicroelectronics подорожчали на 9,1%. Аналітики Goldman Sachs підвищили рекомендації для акцій найбільшого в Європі чіпмейкера до "купувати" з "нейтрально", відзначивши, що папери значною мірою недооцінені.
17 з 18 фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів у понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас