УкрГаз-Енерго підозрює, що влада намагається відібрати її майно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УкрГаз-Енерго підозрює, що влада намагається відібрати її майно

Енергетика
154
Спільне підприємство ЗАТ "УкрГаз-Енерго" заявляє, що влада намагається засекретити судовий процес над компанією для незаконного заволодіння її майном. Про це повідомили в прес-службі ЗАТ "УкрГаз-Енерго".
У повідомленні відзначається, що під час минулого судового засідання представники НАК "Нафтогаз України" подали клопотання про слухання судової справи про ліквідацію "УкрГаз-Енерго" у закритому режимі.
"Вважаємо, що це чергове свідчення рейдерських методів, які використовуються проти компанії для незаконного заволодіння її майном. З іншого боку, така позиція прямо вказує на слабість правових аргументів для ліквідації нашого спільного підприємства в судовому порядку", - сказано в повідомленні.
Компанія відзначає, що, мабуть, що "Нафтогаз" робить все, щоб до участі в судовій справі не були допущені інші власники компанії, тобто, RosUkrEnergo AG, а, отже – і ВАТ "Газпром". "Конкретна мета таких дій – створити перешкоди для подальшого розгляду судової справи в міжнародних інстанціях, де неможливо застосувати адміністративний тиск", - вважають у компанії.
У повідомленні відзначається, що представники НАК "Нафтогаз України" кулуарно, рейдерським шляхом через механізм ліквідації намагаються легалізувати незаконні операції з майном спільного підприємства. У першу чергу, не повернути близько 1 млрд. грн. прострочених платежів за спожитий газ.
Вкотре компанія закликає представників уряду і НАК "Нафтогаз України" не спекулювати на темі виплати дивідендів від діяльності спільного підприємства.
"Ще на початку 2008 року за сумнівною схемою, легалізованою розпорядженням Кабінету міністрів України від 22 лютого 2008 р. № 336-р, "Нафтогаз України" вирахував суму дивідендів зі своєї заборгованості за поставлений газ. Таким чином, були грубо порушені норми низки законів України. Загальні збори акціонерів спільного підприємства ще в 2007 році ухвалили рішення щодо виплати дивідендів тільки у випадку повного погашення боргів НАК, які дотепер не оплачені і постійно ростуть", - говориться в повідомленні.
Також у повідомленні сказано, що компанія сподівається на справедливе безстороннє судове рішення у справі.
Нагадаємо, 18 травня Київський апеляційний господарський суд оголосив перерву в справі про ліквідацію "УкрГаз-Енерго" до 28 травня 2009 року.
Як повідомляв УНІАН, 1 жовтня 2008 року Господарський суд Києва ухвалив рішення щодо ліквідації ЗАТ "УкрГаз-Енерго". Позивачем у суперечці виступав НАК "Нафтогаз України", відповідачем - ЗАТ "УкрГаз-Енерго", RosUkrEnergo і Шевченківська райадміністрація. Третіми особами виступали Мінпаливенерго, Мінекономіки, Мінфін, Мінюст і Кабмін.
Рішенням суду визнані недійсними рішення установчих зборів засновників "УкрГаз-Енерго" від 2 лютого 2006 року, рішення загальних зборів акціонерів від 28 квітня 2007 року, статут компанії, затверджений рішенням установчих зборів засновників, зміни до статуту, затверджені рішенням зборів акціонерів від 28 квітня 2007 року.
Також визнана недійсною державна реєстрація "УкрГаз-Енерго". Рішенням суду компанія буде закрита шляхом ліквідації. У той же час, суд відмовив у створенні ліквідаційної комісії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас