S&P 500 може впасти на 9%, хоча дані щодо економіки очікуються позитивні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P 500 може впасти на 9%, хоча дані щодо економіки очікуються позитивні

Фондовий ринок
563
Standard & Poor's 500 може впасти на 9,2% з нинішнього рівня, оскільки двомісячне ралі викликало підвищення індексу прибутковості американських акцій нижче аналогічного показника для облігацій, вважають аналітики Friedman Billings Ramsey & Co. (FBR).
Так званий індекс прибутковості з прибутку, який розраховується на основі очікуваного прибутку, опустився до 7,3% у порівнянні із середньою прибутковістю корпоративних облігацій з рейтингом "Ваа" на рівні 8%, повідомило агентство Bloomberg. У минулому ці два показники показували високу кореляцію, із чого випливає можливість зниження індексу S&P 500 приблизно до 800 пунктів для того, щоб рівні індикаторів прибутковості досягли рівності, оскільки ралі на ринку облігацій малоймовірно, заявили експерти FBR.
За підсумками минулого тижня S&P 500 упав на 5% - до 882,88 пункту. Значення Dow Jones Industrial Average опустилося на 3,6%. Це стало рекордним зниженням індексів з першого тижня березня.
Інвестори стали більш позитивними за останні два місяці на тлі більш повільних темпів погіршення світової економіки і того, що фінансова система уникла краху, у результаті чого ринок акцій США виріс більш ніж на 30%, пише The Wall Street Journal.
Тепер інвестори почали просити більшого, вони хочуть бачити ознаки швидкого реального поліпшення економіки. Минулого тижня учасники ринку не одержали бажаного, що й викликало падіння котирувань, відзначається в статті.
"Для руху американського ринку акцій уперед нам необхідні факти, що економічне зростання отримує користь від додаткових споживчих видатків, а також нам потрібні ознаки, що кредитні ринки відновлюються", - вважає головний інвестиційний аналітик Northern Trust Джим Макдональд.
Основна частина недавнього підйому фондового ринку ґрунтувалася всього лише на полегшенні від того, що уряд запобіг краху фінансової системи, вважає портфельний керуючий Westwood Holdings Group Марк Фріман. "Для руху ринку вгору треба одержати рух корпоративних прибутків вгору, а не вниз", - відзначив він.
"Усе, що в нас є зараз, - "менш погані" економічні дані, і це великий крок, але нам хотілося б бачити зростання, - заявив головний інвестиційний директор Bessemer Trust Марк Стерн. - Для того, щоб це ралі підтримувало саме себе, просто "менш поганих" даних навічно не вистачить".
Однак статистика, що розчаровує, отримана минулого тижня, може змінитися більш вражаючою на майбутньому тижні. Ринок житла може показати перші ознаки досягнення дна, а індекс випереджальних економічних показників, імовірно, виріс уперше майже за рік.
Число будинків, будівництво яких було почато у квітні, збільшилося на 2% - до 520 тис. у річному вираженні з 510 тис., прогнозують аналітики, опитані агентством Bloomberg.
Кількість дозволів на будівництво житла також збільшилася - на 3%, до 530 тис., вважають експерти. Даний показник свідчить про темпи будівництва будинків у найближчому майбутньому.
Дані по ринку праці міністерство торгівлі США оприлюднить 19 травня.
У середу дослідницька організація Conference Board опублікує значення індексу випереджальних економічних показників за квітень. За оцінкою експертів, він збільшився на 0,8% після зниження на 0,3% у березні. Індекс Conference Board показує очікуваний розвиток економіки країни в найближчі 3-6 місяців. Він розраховується на основі десяти основних економічних показників, сім з яких відомі ще до публікації індикатору.
"Схоже на те, що рецесія наближається до кінця", - заявив економіст Nomura Securities International Зак Пандл.
Крім того, число заявок американців на допомогу у зв'язку з безробіттям минулого тижня, як очікується, зменшилося до 625 тис. з 637 тис. тижнем раніше. Хоча компенсувати ці позитивні відомості можуть дані про тих, хто вже одержує грошову допомогу через відсутність роботи. За оцінкою аналітиків, кількість таких людей у США на тижні, що завершився 10 травня, досягла нового рекорду - 6,65 млн.
Міністерство праці опублікує офіційну інформацію з безробіття в четвер.
У п'ятницю Федеральний резервний банк Філадельфії повідомить про зміну індексу виробничої активності в регіоні. Як очікується, значення індикатору збільшилося в травні до мінус 19 пунктів з мінус 24,4 пункту місяцем раніше. Негативне значення індексу говорить про ослаблення активності у виробничій сфері регіону, однак темпи погіршення можуть стати найменшими з вересня минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас