Азіатські фондові індекси знижуються на побоюваннях погіршення прибутків компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові індекси знижуються на побоюваннях погіршення прибутків компаній

Фондовий ринок
89
Азіатські фондові індекси падають у понеділок на побоюваннях погіршення фінансових результатів компаній регіону після того, як виробник побутової електроніки Panasonic і банк Mizuho оголосили про збитки за підсумками минулого фінроку, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific опустився з відкриття торгів на 1,6% і склав 95,71 пункту. Японський індекс Nikkei 225 знизився на 2,7%, південнокорейський Kospi - на 1,3%.
Падінню котирувань акцій також сприяє зниження вартості нафти на торгах у п'ятницю, відзначають аналітики.
Індійський Sensex у понеділок злетів на 10,7% на очікуваннях, що перемога прем'єр-міністра Манмохана Сінгха на виборах допоможе його партії успішніше реалізувати заходи економічного стимулювання. Торги на Бомбейській фондовій біржі були припинені через надмірно різке зростання вперше в історії фондового майданчику.
"Доти, поки ми не побачимо поліпшення економічних прогнозів і прибутків вище поточного рівня, котирування акцій не піднімуться вище", - стверджує старший аналітик Toyota Asset Management Масару Хамасакі.
Японська Panasonic Corp., найбільший світовий виробник плазмових телевізорів, прогнозує другий чистий збиток поспіль у поточному фінансовому році на тлі ослаблення попиту на побутову техніку в умовах економічного спаду. Чистий збиток за 12 місяців, що закінчуються 31 березня 2010 року, складе 195 млрд ієн ($2,04 млрд) порівняно з 379 млрд ієн збитку минулого фінроку, як очікує компанія.
Вартість акцій Panasonic обвалилася на 7,2%.
Другий за розмірами виторгу банк Японії Mizuho Financial Group Inc. зафіксував чистий річний збиток вперше за 6 років. За 12 місяців, що завершилися 31 березня 2009 року, збиток склав 588,8 млрд ієн ($6,15 млрд) порівняно із чистим прибутком на рівні 311,2 млрд ієн роком раніше.
Папери Mizuho подешевшали на 3,4%.
Ціна паперів японського банку Aozora, контрольованого Cerberus Capital Management LP, зменшилася на 5% після повідомлення про більш значний збиток за фінрік, ніж очікувалося.
Котирування акцій найбільшої компанії Китаю з видобутку нафти на шельфі Cnooc Ltd. опустилися на 3,8% після того, як у п'ятницю темпи падіння вартості нафти стали максимальними за останні 4 тижні.
Курс цінних паперів австралійської вугільної компанії Gloucester Coal Ltd. злетів на 18% на повідомленнях про те, що вона прийняла пропозицію Noble Group Ltd. Щодо поглинання за більшу суму, ніж планувалося раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас