Путін радить Європі подумати, перш ніж закопувати мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін радить Європі подумати, перш ніж закопувати мільярди

Енергетика
2231
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявляє, що Росія не проти будівництва альтернативного газопроводу "Набукко".
Як повідомили в прес-службі уряду РФ, про це він розповіді вчора в Сочі на спільній прес-конференції із прем'єр-міністром Італії Сільвео Берлусконі.
"Ми проти здійснення альтернативних проектів нічого не маємо", - сказав В.Путін.
У той же час він підкреслив, що "перед тим як вкласти мільярди доларів у трубу і закопати їх у землю, потрібно зрозуміти, звідки візьметься газ у цій трубі".
"Будь ласка, якщо є впевненість у тому, що цей проект буде реалізований, заради бога, нехай роблять. Ми не будемо заперечувати і не будемо заважати", - запевнив В.Путін.
Як повідомлялося, 15 травня в Сочі російська компанія "Газпром" уклала угоди з газовими компаніями Болгарії, Греції і Сербії про створення спільних підприємств для організації будівництва газопроводу "Південний потік" по території цих країн.
Від "Газпрому" угоди підписав голова правління цієї компанії Олексій Міллер. З боку Болгарії, Греції і Сербії документи підписали відповідно голови компаній "Болгарський енергетичний холдинг", "ДЕСФА" і "Сербіягаз".
Також відбулося підписання другого доповнення до Меморандуму про взаєморозуміння від 23 червня 2007 року про подальші кроки з реалізації проекту "Південний потік" між "Газпромом" і італійською компанією ЕНІ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас