Нафтовий міністр Іраку відмовляється платити за курдську нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтовий міністр Іраку відмовляється платити за курдську нафту

Енергетика
241
Міністр нафти Іраку збільшив напруженість конфлікту центрального уряду з курдським автономним районом, заявивши, що Багдад не буде платити іноземним компаніям за нафту, експортовану з автономного Курдистану, повідомляє Financial Times.
Хусейн Шарістані заявив в інтерв'ю Financial Times, що уряд Іраку не вважає своїм обов'язком гарантувати, що компаніям заплатять за нафту, яка транспортується по трубопроводах з Курдистану в Ірак, а потім експортується іракським урядом на світові ринки.
Раніше на цьому тижні нафтовий міністр курдського регіонального уряду Ашті Хаврамі заявив FT, що курдський уряд оголосив нафтовим компаніям, що працюють в автономному районі, що вони вже в червні зможуть транспортувати нафту на експорт по головному іракському трубопроводу. Ця заява була сприйнята як сигнал про досягнення прориву в затяжному конфлікті із приводу контролю над нафтовими ресурсами Іраку.
Міністерство нафти в Багдаді підтвердило, що нафту, добуту на деяких північних родовищах, можна буде експортувати. Однак питання про те, хто буде платити компаніям, що працюють у північному Іраку, поки не вирішене.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас