Ющенко обговорить з Тимошенко, Стельмахом і Януковичем єдиний антикризовий план і необхідність перегляду газових контрактів з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко обговорить з Тимошенко, Стельмахом і Януковичем єдиний антикризовий план і необхідність перегляду газових контрактів з РФ

Енергетика
300
Президент України Віктор Ющенко на нараді в понеділок, 18 травня, буде наполягати на необхідності невідкладного ініціювання українським урядом перед російською стороною перегляду контрактів щодо газових питань.
На нараду запрошені прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Національного банку Володимир Стельмах і лідер Партії регіонів Віктор Янукович, повідомляє прес-служба президента України в п'ятницю.
Головна мета наради, відзначає прес-служба, – обговорення єдиного національного антикризового плану, зокрема виконання положень Меморандуму з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
"Президент стурбований тим, що три законопроекти, які стосуються банківської системи і повинні бути прийняті до кінця травня, не готові до розгляду в парламенті. Дотепер не внесений у парламент законопроект про процедури вирішення питань проблемних банків, спільно розроблений урядом і Національним банком", - говориться в повідомленні.
Крім того, до кінця травня повинні бути введені в дію законодавчі акти щодо забезпечення юридичної і фактичної незалежності НБУ. Однак законопроект щодо цього питання в парламент не внесений.
Також на засіданні буде обговорена ситуація, що склалася на газовому ринку.
"Позиція глави держави полягає в тому, що уряд повинен невідкладно ініціювати перед російською стороною перегляд контрактів щодо газових питань, сформувати відповідну делегацію, визначитися із завданнями на переговори цієї делегації, вжити заходів для їх затвердження у встановленому законодавством порядку", - говориться в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас