Більшість індексів Європи виросли в четвер, Stoxx 600 піднялася вперше за 4 дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість індексів Європи виросли в четвер, Stoxx 600 піднялася вперше за 4 дні

Фондовий ринок
62
Більшість фондових індексів у Європі в четвер продемонстрували зростання.
Значення Dow Jones Stoxx 600 збільшилося за день на 0,5%, причому підвищення індикатора відбулося вперше за чотири торговельних сесії, повідомило агентство Bloomberg.
Позитивний настрій на ринок принесла звітність компаній, включаючи Stada Arzneimittel, Aegon і Portugal Telecom, що виявилася краще очікувань аналітиків.
Голландська страхова компанія Aegon завершила із чистим збитком третій квартал поспіль через значні списання за іпотечними цінними паперами і знецінення інвестицій. Однак збиток, що склав 173 млн євро, виявився в кілька разів менше прогнозу експертів. Акції страховика подорожчали на 6,3%
Котирування паперів Portugal Telecom підскочили на 8%. Чистий прибуток телефонної компанії в першому кварталі склав 166,4 млн євро, перевершивши очікування. Крім того, Portugal Telecom оголосила про те, що дивідендна політика залишиться незмінною до 2012 року.
Акції Stada додали в ціні 10% на заяві фармацевтичної компанії про ймовірне зростання прибутку цього року, оскільки результати минулого кварталу краще прогнозів.
У той же час вартість паперів Royal Dutch Shell знизилася на 1,3%, BP - на 1,2% і Total - на 1,7% слідом за падінням ціни нафти другий день поспіль.
Акції Commerzbank подешевшали на 3,2%. Представники JPMorgan Chase & Co. заявили, що німецький банк не зможе досягти поставленої мети по рентабельності капіталу через необхідність залучати кошти на виплату держдопомоги.
Котирування паперів найбільшої у світі хімічної компанії BASF опустилися на 2,6% після того, як промислова група VCI опублікувала прогноз, відповідно до якого продажі в хімгалузі Німеччини будуть скорочуватися вдвічі швидше, ніж очікувалося раніше.
У той же час папери Salzgitter подорожчали на 5%, навіть незважаючи на доподатковий збиток сталевиробника за підсумками першого кварталу в розмірі 98,3 млн євро. Компанія заявила, що намір одержати нульовий показник до виплати податків в 2009 році як і раніше здійсненний.
Британський фондовий ринок виріс 14 травня слідом за акціями банків, які вдень раніше продемонстрували найгірше падіння котирувань із кінця березня.
Аналітики Morgan Stanley рекомендували купувати папери Barclays, що викликало підвищення їхньої вартості на 4,2%. Експерти думають, що банк за підсумками другого кварталу може отримати прибуток вище прогнозів.
Ціна паперів Royal Bank of Scotland виросла на 4%, Lloyds Banking Group - на 3,8%.
У той же час ціна акцій KBC Group звалилася на 25%. Уряд Бельгії втретє рятує найбільшу фінансову групу країни від банкрутства, надаючи державні гарантії, що покривають 90% збитків.
Акції Natixis SA втратили 14% вартості. Французький інвестиційний банк завершив зі збитком четвертий квартал поспіль через списання активів і зростання резервів по сумнівних боргах. Чистий збиток банку в січні-березні дорівнював 1,84 млрд євро порівняно із чистим прибутком у розмірі 69 млн євро, отриманим за аналогічний період минулого року.
Папери BT Group подешевшали на 6,4%. Найбільша британська телефонна компанія минулого кварталу одержала збиток в 977 млн фунтів стерлінгів ($1,48 млрд) і знизила дивідендні виплати.
Десять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів 14 у травні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас