Фондові індекси США виросли в четвер, ф'ючерси також підвищуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси США виросли в четвер, ф'ючерси також підвищуються

Фондовий ринок
81
Фондові індекси США завершили підвищенням торги в четвер після трьох днів падіння.
Ф'ючерсний ринок в останнійій робочий день тижня також демонструє позитивну динаміку: червневі контракти на S&P 500 до 8:22 МСК додали 0,12% і на Dow Jones до 8:28 МСК - 0,19%.
Ринок потягнули за собою акції технологічних компаній, які подорожчали на позитивній звітності CA Inc., повідомило агентство Bloomberg.
"Технологічний сектор показав себе дійсно добре, - вважає Уолтер Хелвіг з Morgan Asset Management. - На цей квартал були низькі очікування, і їх легко перевищити".
Виробник програмного забезпечення для мейнфреймів CA збільшив чистий прибуток у січні-березні до $72 млн із $71 млн, отриманих за той же період минулого року. Без урахування витрат на реструктуризацію та інші витрати прибуток склав 31 цент розраховуючи на акцію, що перевершило середній прогноз експертів у 29 центів.
Акції CA додали в ціні 5,5%, Intel і Apple - більш ніж на 2,7%.
Крім того, заходи урядів і центральних банків різних країн світу щодо розморожування кредитних ринків, схоже, почали приносити плоди. Ставка тримісячного доларового LIBOR упала в четвер на максимальну величину за вісім тижнів - майже на 3 базисних пункти, до 0,85% річних.
Котирування акцій банків Fifth Third Bancorp і State Street виросли за день відповідно на 7,1% і 6,5%.
Підйом цін показали всі 24 папери, які входять у розрахунок індексу KBW Bank, за винятком одного.
Прибуток 439 компаній, що відзвітувалися за перший квартал, акції яких входять у розрахунок Standard & Poor's 500, у середньому впала на 37%. Однак результати виявилися краще очікувань аналітиків у середньому на 9,3%.
Стримуючим фактором для фондового ринку виступили в четвер дані з ринку праці США.
Кількість американців, що одержують допомогу з безробіття, досягла нового максимуму в 6,56 млн чоловік на тижні, що завершився 3 травня. Даний показник демонструє рекорди вже за підсумками 15-го тижня поспіль.
Кількість американців, що вперше звернулися за допомогою з безробіття, на тижні, що закінчився 10 травня, збільшилася на 32 тис. - до 637 тис. чоловік. Експерти прогнозували зростання всього на 9 тис.
Котирування акцій Wal-Mart Stores знизилися на 1,9%. Прибуток і виторг найбільшої у світі роздрібної компанії в першому кварталі майже не змінився. При цьому на поточний квартал компанія прогнозує прибуток трохи гірше очікувань аналітиків.
Індекс Dow Jones Industrial Average у четвер виріс на 46,43 пункту (0,56%) - до 8331,32 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився за підсумками торгів на 9,15 пункту (1,04%), склавши 893,07 пункту. Проте, з початку тижня індикатор знизився на 3,9%.
Значення індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 25,02 пункту (1,5%) - до 1689,21 пункту.
Підвищення котирувань на Нью-йоркській фондовій біржі було зафіксовано приблизно в трьох акцій з кожних чотирьох.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас