Азіатські фондові індекси зростають на прогнозі Sony і зниженні вартості кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові індекси зростають на прогнозі Sony і зниженні вартості кредитів

Фондовий ринок
80
Азіатські фондові індекси зростають у п'ятницю на тлі різкого зниження вартості кредитів, а також на прогнозі меншого збитку Sony Corp. на поточний фінансовий рік, ніж очікувалося, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся в ході торгів на 1,8% - до 96,97 пункту. C початку тижня показник втратив 1%.
Японський Nikkei 225 виріс на 1,7%. Підвищення відзначене на всіх відкритих для торгів ринках АТР, крім Китаю.
Операційний збиток Sony, другого за розмірами виробника побутової електроніки у світі, цього року складе 110 млрд ієн, прогнозують у компанії. Експерти очікують, що цей показник складе в середньому 135,6 млрд ієн.
Sony пообіцяла закрити ще 5 заводів на додачу до раніше оголошених трьох, щоб скоротити обсяги виробництва і тим компенсувати ослаблення попиту.
Вартість акцій Sony підскочила в п'ятницю на 5,8%.
Лондонська міжбанківська ставка пропозиції (London Interbank Offered Rate, LIBOR) за доларовими кредитами на 3 місяці впала в четвер до 0,85%.
"Падіння LIBOR є показником ефективності урядових заходів і сприяє поверненню очікувань ралі акцій фінкомпаній", - заявив представник Mizuho Investor Securities Co. Такеро Інаідзумі.
Котирування цінних паперів банку HSBC піднялися на 2,8% на торгах у Гонконгу на новинах про зниження вартості кредитів. Ціна акцій провідного банку Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. збільшилася на 3,2%.
Міністерство фінансів США надасть до $22 млрд із програми Troubled Asset Relief Program (TARP) на підтримку шести американських страхових компаній.
Зокрема, у число одержувачів допомоги ввійдуть компанії, що спеціалізуються на страхуванні життя, Prudential Financial, Hartford Financial, Allstate Corp., Lincoln National, Principal Financial Group, Ameriprise Financial, повідомив агентству Bloomberg представник відомства.
Страхова компанія Tokio Marine Holdings Inc. додала на торгах 4,8%.
Вартість акцій третього за розмірами гірничовидобувного концерну світу Rio Tinto злетіла на 8%, оскільки компанія у відповідь на запит Австралійської фондової біржі підтвердила своє бажання продати конвертовані бонди на $7,2 млрд і частки в проектах на $12,3 млрд китайської корпорації Chinalco.
Курс цінних паперів Singapore Airlines здійнявся на 2,1% на повідомленні про плани компанії виділити підрозділ Singapore Airport Terminal Services Ltd., що управляє сінгапурським аеропортом, в окрему компанію
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас