Ліквідація "Укргаз-Енерго": Доживемо до понеділка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідація "Укргаз-Енерго": Доживемо до понеділка

Енергетика
545
Учора відбулося засідання Київського апеляційного господарського суду в справі про ліквідацію спільного підприємства "Укргаз-Енерго". Як повідомлялося, у Кабміні розраховували, що рішення буде винесене у цей день. Однак після двох з половиною годин роботи суд оголосила перерву до 18 травня. Нагадаємо, ліквідації СП вимагає співзасновник "Укргаз-Енерго" - "Нафтогаз України". "Ми намагаємося довести, що державна реєстрація і створення "Укргаз-Енерго" відбувалися з порушеннями", - пояснив начальник юридичного департаменту держкомпанії Сергій Давиденко. У жовтні минулого року Госпсуд Києва задовольнив позов "Нафтогазу", але "Укргаз-Енерго" подала апеляцію.
Усе вчорашнє засідання суду звелося до розгляду клопотань "Укргаз-Енерго". В одному з них відзначалося, що RosUkrEnergo (володіє 50% акцій компанії) і російський "Газпром" (співвласник RosUkrEnergo) не були сповіщені належним чином про слухання справи. В іншому юристи "Укргаз-Енерго" заявили про відвід усього складу Апеляційного госпсуду Києва через нібито здійснюваний на нього тиск.
Коли по жодному із прохань "Укргаз-Енерго" не добилася позитивного результату, захисники компанії заявили відвід суддівської колегії. На цьому слухання справи було перервано.
У суді в газового СП була серйозна підтримка. Її надавали депутати від Партії регіонів Олексій Журавко та Олександр Волков, якого пов'язують зі співвласником RosUkrEnergo Дмитром Фірташем. "Регіонали" дозволяли собі прямо під час засідання висловлюватися про те, що "Нафтогаз - найбільший корупціонер" і "усе куплене".
"Це наша невелика перемога, - відзначив керуючий партнер юридичної компанії "Ільяшев і партнери" (представляє інтереси "Укргаз-Енерго") Михайло Ільяшев. - Компанія проіснує ще три дні". На його думку, "у суду немає завдання слухати "Укргаз-Енерго", у нього є завдання ліквідувати компанію". Після цього, вважає Ільяшев, співвласник СП "Нафтогаз України" зможе розраховувати на частину приналежного "Укргаз-Енерго" газу і коштів на його рахунках.
Максим Асауляк
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас