BMW готовий до кооперації, але хоче зберегти незалежність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW готовий до кооперації, але хоче зберегти незалежність

481
Німецький автоконцерн Bayerische Motoren Werke AG заявив, що спільна кооперація з іншими автовиробниками вписується в загальну стратегію компанії, спрямовану на скорочення найбільшим у світі постачальником люксових моделей виробничих витрат під час глобальної рецесії. У той же час компанія має намір зберігати свою незалежність і не розглядає варіанти злиття з конкурентами. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на слова виконавчого директора компанії Норберта Райтхофера (Norbert Reithofer).
У цей час BMW виробляє двигуни для моделі Mini французького PSA Peugeot Citroen і збирається розширити свою спільну діяльність із іншими автокомпаніями, зокрема, з Mercedes-Benz, що належить Daimler AG, що однак не відіб'ється на незалежності баварського концерну.
"Ми продовжимо рухатися нашим власним незалежним курсом", - говориться в промові Райтхофера, підготовленій для виступу на річних зборах акціонерів BMW. "Розмір компанії не є визначальним чинником для успіху", - додає голова німецького концерну, маючи на увазі злиття Fiat і Chrysler, що фактично відбулося.
Райтхофер назвав нинішній рік "визначальним" і сказав, що поки що рано говорити про те, які наслідки принесе небувалий спад на автомобільному ринку світу. У квітні продажі BMW упали майже на третину в порівнянні з попереднім роком і склали 55,633 штук. За останні 2 квартали компанія зазнала збитків на $1,5 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас