Фондові майданчики АТР ідуть на зниження на тлі скорочення роздрібних продажів у СШАмм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики АТР ідуть на зниження на тлі скорочення роздрібних продажів у СШАмм

Фондовий ринок
68
Фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону йдуть на зниження в четвер після несподіваного скорочення обсягів роздрібних продажів у США і падіння цін на сировину, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific знизився на 1,4% - до 96,77 пункту. Японський Nikkei 225 втратив 2,2%, австралійський S&P/ASX 200 - 2,4%. Падіння відзначене на всіх відкритих для торгів ринках АТР.
Міністерство торгівлі США повідомило в середу про скорочення роздрібних продажів у країні на 0,4% у квітні. Економісти очікували нульового зростання показника.
"Дані про роздрібні продажі в США підірвали впевненість інвесторів у тому, що світова економіка йде на виправлення, - стверджує представник Ichiyoshi Investment Management Co. Міцусіге Акіно. - Поточні котирування не сприяють покупці акцій, якщо ви не вірите в те, що компанії поліпшать прогнози річних результатів ближче до кінця цього року".
Вартість акцій найбільшого світового виробника фотоапаратів і відеокамер Canon Inc. упала на 3,3% після опублікування статданих про роздрібні продажі в США, оскільки компанія одержує третину виторгу в Північній і Південній Америці.
Папери Panasonic Corp. подешевшали на 3,4%. Японська преса повідомила про те, що компанія може опублікувати прогноз чистого збитку за поточний фінрік у розмірі більше 100 млрд ієн ($1,04 млрд).
Японська Sony Corp., другий за розмірами виробник побутової електроніки у світі, скоротила ціну акцій на 4,7%.
Котирування паперів третьої за розмірами гірничовидобувної компанії світу Rio Tinto звалилися на 9,6% на торгах у Сіднеї через чутки про допемісії акцій.
Курс акцій провідного видобувного концерну світу BHP Billiton опустився на 5,3% на побоюваннях скорочення попиту на сировину.
Нафта з поставкою в червні подешевшала на 1,4% - до $58,02 за барель на торгах у Нью-Йорку в середу, що стало найбільш різким падінням її ціни з 27 квітня.
Мідні ф'ючерси втратили в середу 2,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас