AIG розраховує повернути борги державі за три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

AIG розраховує повернути борги державі за три роки

375
Американська страхова група AIG розробила довгостроковий план реорганізації. Компанія розраховує повернути борги державі в терміни від трьох до п'яти років. Таку заяву зробив голова AIG Едвард Лідді, пише The New York Times.
У минулому найбільша страхова корпорація США розпродає свої підрозділи, щоб повернути отримані у Федерального резерву і міністерства фінансів країни кредити та гарантії більш ніж на 170 млрд. доларів. Мінфіну США на даний момент належить майже 80% голосуючих акцій компанії.
За словами голови компанії, на реалізацію плану реструктуризації може піти кілька років, і будь-яке погіршення економічної ситуації приведе до продовження цього терміну.
Едвард Лідді висловив стурбованість станом портфеля комерційної нерухомості компанії, який, як очікується, може ще більше знецінитися, тому що багато аналітиків очікують поглиблення кризи в цьому секторі.
На цьому тижні страховій групі вдалося укласти угоду про продаж офісної будівлі в центрі Токіо за 1 млрд. доларів, що багато експертів порахували неочікувано високою ціною в умовах кризи. Цілком імовірно, що компанії буде складно укласти настільки ж успішні угоди щодо інших активів, відзначають аналітики.
Як повідомлялося, чисті збитки страхового гіганта American International Group (AIG) за підсумками першого кварталу 2009 року склали 4,35 млрд. доларів проти чистих збитків у розмірі 7,81 млрд. доларів за аналогічний період роком раніше.
Збитки AIG у перерахуванні на одну звичайну акцію за перші три місяці поточного року були зафіксовані на позначці 1,98 доларів. Аналогічний показник за період січень-березень 2008 року становив 3,09 доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас