Україна панікує через зниження банківських рейтингів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна панікує через зниження банківських рейтингів

5237
Зниження рейтингу українських банків агентством Moody's відбулося після того, як банки відмовилися виплачувати за борговими зобов'язаннями. Рейтингове агентство заявило, що змушене було знизити прогноз через "затяжне ослаблення" української банківської сфери.
Українські банкіри відзначили, що Moody's нагнітає паніку, підкресливши, що в Україні не триває фінансовий обвал. На їхню думку, країна перебуває в складній ситуації, однак західні кредитори могли б запобігти поширенню українських проблем на європейську землю.
При цьому один із провідних західних банкірів заявив, що, на його думку, звіт Moody's був "попередженням" того, що головні випробування для української економіки ще попереду. "Україна переживає не падіння, а фінансове замороження", - відзначив він.
Заступник міністра фінансів України Андрій Кравець у той же час відзначив: "Ми шоковані зниженням рейтингу Moody's після того, як МВФ вирішив видати Україні черговий транш кредиту".
Нагадаємо, учора міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги 19 українських банків.
Зокрема, Moody's знизило рейтинги за депозитами в іноземній валюті з рівня B2 до B3 наступним банкам: Calyon Bank (Україна), Донгорбанк, Перший український міжнародний банк (ПУМБ), "Форум", ING Bank (Україна), "Хрещатик", ОТП Банк, "Південний", Правекс-Банк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, Сведбанк, Сведбанк Інвест, Ощадбанк, Укрексімбанк, Ощадбанк, УкрСиббанк, Укрсоцбанк і VAB Банк.
Крім того, агентство знизило рейтинги за зобов'язаннями в іноземній валюті з рівня Ba3 до B1 наступним банкам: "Форум", ПриватБанк, Укрексімбанк, УкрСиббанк, Укрсоцбанк. Moody's також знизило рейтинг за зобов'язаннями у національній валюті Райффайзен Банку Аваль із рівня Baa3 до Ba1 і його рейтинг за національною шкалою з Aaa.ua. до Aa1.ua. Крім цього, агентство знизило рейтинг за зобов'язаннями у національній валюті Укрсоцбанку з рівня Baa3 до Ba1.
Прогноз по рейтингах - негативний.
Ця рейтингова дія пов'язана зі зниженням рейтингів державних облігацій України в іноземній і національній валюті, українських недержавних облігацій в інвалюті і банківських депозитів в інвалюті.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас