Swedbank має намір продати ЄБРР частку в українському банківському бізнесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Swedbank має намір продати ЄБРР частку в українському банківському бізнесі

1271
Шведський Swedbank має намір продати Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) частку в українському банківському бізнесі, повідомив виконавчий віце-президент з корпоративного напрямку Swedbank Томас Бектімен.
"Ми маємо намір запропонувати ЄБРР купити частку в українському банку. Поки ми не обговорювали з ними це питання, але якщо їх це зацікавить, ми налаштовані працювати з ними на комерційних умовах… Ми прийняли таке рішення через складну економічну ситуацію в Україні", - сказав Т.Бектімен газеті "Комерсант-Україна".
Як повідомлялося, раніше Swedbank відмовився від досить агресивних планів розвитку в країні.
В Україні працюють два дочірні банки Swedbank: ВАТ "Сведбанк" (раніше - ТАС-Комерцбанк) і ЗАТ "Сведбанк Інвест" (раніше - ТАС-Інвестбанк).
На 1 січня 2009 року найбільшим акціонером Сведбанку був Swedbank (99,9991%), а Сведбанку Інвест – український Сведбанк (100%).
Згідно з данимт Нацбанку України, на 1 січня 2009 року за розміром загальних активів Сведбанк займав 16-е місце (15,984 млрд грн), Сведбанк Інвест - 32-е місце (5,488 млрд грн) серед 182 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас