США мають намір жорсткіше регулювати винуватців кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США мають намір жорсткіше регулювати винуватців кризи

529
Адміністрація США вчора оприлюднила плани щодо посилення регулювання позабіржового ринку похідних інструментів, який вважається одним з винуватців нинішньої світової фінансової кризи.
За планом міністра фінансів США Тімоті Гайтнера, регулювальні органи переведуть торгівлю більшістю стандартних контрактів, зокрема, кредитними дефолтними свопами, з позабіржового сегмента на біржі та електронні майданчики. Це повинно зробити більш прозорими ціни і правила торгів деривативами. "Нам потрібні більш широкі повноваження, більше інформації, нам потрібна більша рішучість наглядових органів забезпечити виконання законів", - сказав Гайтнер.
Розрахунки по деривативах, згідно із планом, повинні проводитися через клірингові палати, щоб ризики інвесторів не могли концентруватися на одному контрагентові. Клірингові палати будуть також розкривати дані про обсяги торгів на ринках. До учасників ринку похідних будуть пред'являтися нові вимоги в сфері звітності, щоб запобігти створенню системних ризиків. "Надання даних про обсяг позицій дозволить зняти заклопотаність учасників ринку, пов'язану з тим, хто торгує і чим на ринку деривативів", - сказав Гайтнер.
Пропозиції Мінфіну викладені у двосторінковому документі, направленому в Конгрес США. Обсяг позабіржового ринку похідних інструментів, за даними Financial Times, становить $680 млрд. Дотепер він практично не регулювався, тому що в 2000 році закон дав можливість вивести більшість інструментів цього типу з-під контролю федеральних органів США.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас