RBC: Росія є "слабкою ланкою" серед emerging markets — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RBC: Росія є "слабкою ланкою" серед emerging markets

Енергетика
764
Росія є "слабкою ланкою" серед emerging markets, і інвесторам слід купувати кредитні дефолтні свопи (CDS) на її боргові зобов'язання, щоб отримати прибуток, коли їх вартість незабаром виросте, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на думку аналітиків RBC Capital Markets.
Росія буде "украй піддана перешкоджаючим тенденціям, що відновилися, якщо недавнє поліпшення апетиту до ризику по усьому світу істотно зміниться в найближчі один-три місяці", говориться в доповіді аналітиків RBC на чолі з Ніком Чеймі.
Російським компаніям необхідно до грудня виплатити $51,2 млрд боргу, банківська система РФ потребує реструктуризації, що може привести до збільшення ймовірних зобов'язань.
Кредитні дефолтні свопи на російські боргові зобов'язання впали до приблизно 300 базисних пунктів (б.п.) у травні в порівнянні з більш ніж 1000 б.п. у жовтні минулого року, оскільки інвестори вирішили, що найгірший період фінансової кризи залишився позаду.
Ця ціна "не відображає ризики в достатній мірі", вважають аналітики RBC.
Інвесторам слід купувати російські CDS і продавати бразильські, які в перспективі будуть дешевшати, оскільки Бразилія "краще впорається з поточною кризою завдяки сильним макроекономічним показникам". За даними Bloomberg, бразильські CDS на цьому тижні подорожчали на 20 б.п. - до 235 б.п.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас