Експерти: Вихід зі світової рецесії буде повільним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Вихід зі світової рецесії буде повільним

956
Спад у світовій економіці, цілком ймовірно, затягнеться, і вихід з рецесії буде повільним, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на слова колишнього президента Світового банку і голови консультативної ради Citi Джеймса Вулфенсона.
"Суперечки про те, за яким сценарієм буде розвиватися ця рецесія і чи буде її крива мати форму V, U чи L, ще продовжаться, - відзначив Дж.Вулфенсон. - Мені особисто видасться найбільш імовірним розвиток подій за останнім варіантом. Я не вірю у швидке відновлення в недалекому майбутньому".
Думка Дж.Вулфенсона збігається з оцінкою лауреата Нобелівської премії з економіки Пола Кругмана, що заявив, що V-подібна рецесія "украй малоймовірна".
Професор економіки Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні, що передбачив поточну фінансову кризу одним з перших, вважає, що очікування відновлення економіки США в третьому або четвертому кварталі цього року "занадто оптимістичні".
V-подібна рецесія означає різкий провал, а потім швидкий вихід зі спаду, один з останніх прикладів - криза доткомів у США в 2001 році. U-подібна крива передбачає стагнацію в нижній точці, а потім перехід до відновлення (приклад - американська рецесія початку 1980-х років), L-подібна - різкий спад і потім тривала депресія поблизу дна, найбільш яскравим прикладом такої рецесії є Велика депресія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас