ЗМІ: США будуть знову добиватися від Китаю підвищення курсу юаня до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: США будуть знову добиватися від Китаю підвищення курсу юаня до долара

Валюта
1190
Група конгресменів США в минулу середу висунула проект резолюції, що передбачає підвищення мит на ввезені китайські товари з метою спонукати Китай підвищити курс юаню відносно американського долара, повідомили в четвер китайські ЗМІ.
На думку авторів резолюції, занижений курс юаню є однією з важливих причин дефіциту США в зовнішній торгівлі із КНР і зростання безробіття.
Так, за даними міністерства торгівлі США, негативне сальдо в американо-китайській торгівлі виросло з $14,2 млрд у лютому до $15,6 млрд у березні 2009 року.
Газети наводять заяву професора Гуандунського інституту фінансів, який відзначив, що "американці сподіваються не на здійснення Китаєм реформи механізму формування валютного курсу, а просто вимагають підвищення курсу юаню".
При цьому китайські ЗМІ роблять висновок, що із приходом до влади Барака Обами "вимоги США відносно підвищення курсу юаню посилилися".
За даними китайської митної статистики, опублікованими напередодні, за перші чотири місяці 2009 року обсяг зовнішньої торгівлі КНР досяг $599,41 млрд, скоротившись у річному вирахуванні на 24,3%. При цьому експорт Китаю склав $337,42 млрд, імпорт - $261,99 млрд, знизившись відповідно на 20,5% і 28,7%.
Китайські офіційні особи неодноразово підкреслювали, що Китай продовжує реформу механізму формування валютного курсу національної валюти, виходячи з потреб власного економічного розвитку і при цьому займаючи відповідальну позицію відносно інших держав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас