Зниження рейтингу України агентством Moody's не вплине на настрої інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження рейтингу України агентством Moody's не вплине на настрої інвесторів

279
Пониження рейтингу України агентством Moody's не вплине на настрої інвесторів в умовах зростання інтересів до ризику. Про це йдеться в огляді фінансових ринків, підготовленому експертами інвестиційної компанії Astrum Investment Management.
Зокрема вони відзначають, що чинники, якими керувалося Moody's, не несуть додаткового негативу, а само зниження є технічним кроком агентства. "Ми до цих пір вважаємо українські спреди дуже розширеними, і в цих умовах вага рейтингу є мінімальною", - йдеться в огляді.
Експерти також вважають, що не дивлячись на зниження рейтингу Moody's, прибутковість українських єврооблігацій найближчим часом знижуватиметься. При цьому вони нагадали, що минулого тижня спред індексу EMBI+Україна продемонстрував чергове рекордне падіння, знизившись більш, ніж на 25% - з 1742 б.п. до 1251 б.п. "У результаті індикатор українського ризику значно відірвався від показника Аргентини, але зберігає високий потенціал подальшого зниження завдяки вищому значенню в порівнянні з більшістю ринків, що розвиваються. У суверенному сегменті найзначніше знизилися прибутковості на короткому кінці кривої. Прибутковість України-09 знизилася на 7,6 п.п. - до 21,5%, України-11 - на 5,29 п.п. - до 18,7% річних", - відзначають вони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас