У США у квітні встановлено рекорд кількості позбавлень прав на викуп закладної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США у квітні встановлено рекорд кількості позбавлень прав на викуп закладної

337
У США у квітні кількість позбавлень прав на викуп заставної виросла відразу на 32% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Reuters.
Це стало рекордним показником, що пояснюється закінченням терміну тимчасового мораторію для банків, уточнили в Realtytrac. Таким чином, кожне 374-е домашнє господарство, що взяло іпотечний кредит, одержало у квітні повідомлення про стягнення боргу.
Наявність на ринку подібного типу житла тисне на ціни на нерухомість, що перешкоджає відновленню цього сектору, що має вирішальне значення для оздоровлення економіки США.
"Це свідчить про те, що багато кредиторів починають судове переслідування за прострочення виплат за іпотечними кредитами, які раніше були захищені урядовим мораторієм", - пояснив виконавчий директор Realtytrac Джеймс Саккасіо (James Saccacio).
Тимчасовий мораторій на стягнення боргів з іпотеки з боку великих банків і контрольованих урядом іпотечних компаній Fannie Mae і Freddie Mac закінчився минулого місяця, до того, як президент США Барак Обама запустив програму стимулювання американського ринку житла.
Найвищий за останні 25 років рівень безробіття і страх багатьох американців втратити джерело доходу стали причиною зростання заборгованостей з іпотеки і слабкої готовності взяти на себе виплати за покупку нового житла.
Проте, доступність житла в США в цей час перебуває на рекордно високому рівні, і на продавані банками зі значною знижкою будинки, припадає більше половини угод на ринку нерухомості. За оцінками агентства Standard & Poor's, з моменту пікових значень 2006 року, ціни на житло в США впали більш ніж на 30%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас