Роздріб продається оптом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роздріб продається оптом

Фондовий ринок
4594
Як стало відомо Комерсант-Україна, ІНГ Банк Україна вирішив не ліквідувати свою філіальну мережу з 27 роздрібних підрозділів, а продати її разом з обладнанням і бізнес-технологіями. Покупка роздробу ІНГ Банк Україна, швидше за все, зацікавить іноземні банки, які не встигли створити власну мережу в Україні, вважають учасники ринку. Серед претендентів на покупку київських офісів - українська "дочка" Bank of Georgia.
ІНГ Банк Україна виставив на продаж свою філіальну мережу, щоб мінімізувати втрати від закриття роздрібного бізнесу в Україні. "Ми ведемо переговори, уже є кілька зацікавлених сторін. Ми продаємо не тільки відділення, але й увесь роздрібний бізнес: партнерську схему, IT-додатки, обладнання, - повідомила начальник управління продажів роздрібних банківських продуктів ІНГ Банк Україна Юлія Мороз. - Ми хочемо продати бізнес у комплексі одному партнерові, у нас немає бажання влаштовувати роздрібний розпродаж". ING Group відмовилася від роздробу на початку квітня, вирішивши ліквідувати мережу до 1 червня.
Вартість 27 відділень банку, які працюють за партнерською схемою франчайзингу, пані Мороз не назвала. Учасники ринку оцінили створення одного офісу самообслуговування в $100 тис.
Одним із претендентів на покупку відділень є БГ Банк, що належить Bank of Georgia. "Деякі відділення ІНГ Банк Україна нас цікавлять через розташування, але поки немає остаточних домовленостей. ІНГ Банк Україна запропонував відділення ще восьми-десятьом банкам", - сказав Ъ член наглядової ради БГ Банку Дмитро Перепьолкін. Якщо угода відбудеться, БГ Банку майже не доведеться проводити ребрендинг відділень, тому що корпоративним кольором обох банків є помаранчевий. Зараз у БГ Банку 21 відділення в Києві і восьми областях. Тендер на покупку бізнесу ІНГ Банк Україна завершиться 15 травня, розповів його учасник, що побажав залишитися неназваним: "Ми розглядаємо цю пропозицію, але навряд чи приймемо її. Усі відділення ІНГ Банк Україна перебувають в оренді, до того ж ми не бачимо сенсу інтегрувати наші системи в їхній бізнес".
Учасники ринку вважають, що доцільність покупки партнерського роздрібного бізнесу можна буде оцінити тільки по закінченню фінансової кризи. "У цій угоді важлива не тільки філіальна мережа, але і її наповнення. Банк-покупець повинен хотіти розвиватися саме за цією моделлю. Результат роботи такого бізнесу буде видно тільки після кризи", - впевнений директор департаменту роздрібних продуктів ВТБ Банку Тарас Кириченко. Банкіри не очікують боротьби за мережу ІНГ Банк Україна. "Ця мережа побудована правильно, у відділень гарне місце розташування, вони йдуть із роздробу тільки тому, що в них немає портфеля минулих періодів. Але навряд чи такий роздрібний бізнес буде цікавий існуючим українським банкам. Його може купити іноземний гравець, який не встиг побудувати свою мережу", - говорить начальник управління розвитку роздрібних продуктів для приватних клієнтів ОТП Банку Олексій Руднєв.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас