Індекси Європи впали за підсумками 2-ї сесії поспіль на побоюваннях надмірності ралі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи впали за підсумками 2-ї сесії поспіль на побоюваннях надмірності ралі

Фондовий ринок
128
Фондові індекси в Європі знизилися у вівторок на 0,2-0,5%, причому падіння тривало вже другу торговельну сесію поспіль.
Деякі інвестори побоюються, що подальший підйом ринку не підтверджується економічними прогнозами і корпоративними прибутками, повідомило агентство Bloomberg.
Значення Dow Jones Stoxx 600 опустилося до закриття ринку на 0,1%. Зараз акції компаній із цього індексу торгуються з відношенням 21,4 до очікуваного прибутку, що є максимальним показником із червня 2004 року. Причиною цього є 31%-е ралі, що почалося 9 березня.
"Ми боїмося, що ринок зайшов занадто далеко і занадто швидко в найбільш чутливі до економіки галузі", - відзначає глава фондового відділу Principal Investment Management Річард Чемпіон.
Найбільший німецький сталевиробник ThyssenKrupp заявив, що прогнозує за підсумками поточного фінансового року доподатковий збиток, оскільки на операціях компанії істотно позначився спад у світовій економіці.
На цій новині акції ThyssenKrupp подешевшали на 6,4%, папери його дрібнішого конкурента Salzgitter - на 5,1%.
Ціна паперів EADS знизилася на 3,3%. Чистий прибуток компанії за підсумками першого кварталу впав до 170 млн євро порівняно з 285 млн євро за аналогічний період минулого року через зниження поставок літаків Airbus.
Аналітики Morgan Stanley підтвердили рекомендації про продаж акцій європейських компаній, оскільки місцеві фондові індекси можуть упасти приблизно на 9% з поточних рівнів. Morgan Stanley Europe Local Index може знизитися до 850 пунктів з 937,37 пункту на закриття торгів у п'ятницю, думають експерти. Вони рекомендують тримати акції тих галузей, які найменше піддаються економічному спаду.
У той же час котирування акцій британських роздрібних компаній виросли після того, як аналітики ICAP рекомендували купувати їх. Зокрема, папери найбільшого британського ритейлера Tesco подорожчали на 3,7%, мережі магазинів одягу Next - на 2,9%.
Котирування паперів найбільшої роздрібної компанії Європи Carrefour збільшилися на 2,3%.
Вартість акцій Imperial Tobacco опустилася на 4% на побоюваннях, що другий за розмірами у світі виробник сигарет може знизити дивідендні виплати через витрати на звільнення персоналу після покупки Altadis.
Прибутки 254 компаній з індексу Stoxx 600, що опублікували фінансову звітність за підсумками минулого кварталу, знизилися в середньому на 41%, при цьому показники половини з них перевершили прогнози аналітиків.
Тринадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи продемонстрували зниження за підсумками торгів 12 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас