Більшість фондових індексів Азії зростає на очікуваннях відновлення корпоративних прибутків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість фондових індексів Азії зростає на очікуваннях відновлення корпоративних прибутків

Фондовий ринок
80
Більшість фондових індексів Азії піднімається в середу після того, як прогнози Olympus Corp. і Nissan Motor Co. підтримали впевненість інвесторів у відновленні корпоративних прибутків після світової рецесії, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific додав з відкриття торгів 0,1% - до 97,95 пункту.
Японський Nikkei 225 скоротив зростання до 0,1% на тлі посилення курсу ієни, що скорочує прибутки компаній-експортерів. Ієна подорожчала до долара за підсумками торгів у вівторок до найвищого рівня з 28 квітня - 95,79 ієни.
Південнокорейський Kospi піднявся на 0,7% після того, як BNP Paribas поліпшив рейтинги будівельних компаній країни.
"Ми помітимо різницю в темпах відновлення тих підприємств, які проводять посилене скорочення витрат, і тих, хто цього не робить, - стверджує представник Shinkin Asset Management Co. Наокі Фудзівара. - Можливе поліпшення прибутків уже повністю позначилося в поточних котируваннях".
Провідний світовий виробник ендоскопічного встаткування Olympus Corp. прогнозує повернення до прибутковості в поточному фінансовому році. Вартість акцій компанії злетіла після опублікування прогнозу на 11%.
Третій за розмірами автомобільний концерн Японії Nissan збільшив ціну акцій на 5,5% після прогнозу вдвічі меншого збитку за цей рік, ніж очікувалося. Компанія збирається скоротити 20 тис. робочих місць до кінця фінансового року, щоб компенсувати ослаблення попиту на провідних ринках, у першу чергу, у США.
Акції провідного автовиробника світу Toyota Motor Corp. подешевшали на 3,2% на заяві про очікуване скорочення обсягів випуску автомобілів на 28% у поточному фінансовому році, що завершується в березні 2010 року.
Котирування цінних паперів третього за розмірами чіпмейкера Японії Hitachi Ltd. звалилися на 7,6% після прогнозу чистого збитку за поточний фінрік у розмірі 270 млрд ієн ($2,8 млд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас