Ринки акцій Азії падають у вівторок на тлі негативного прогнозу HSBC і зниження цін на метали — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій Азії падають у вівторок на тлі негативного прогнозу HSBC і зниження цін на метали

Фондовий ринок
80
Ринки акцій Азії пішли на зниження у вівторок після того, як банк HSBC Holdings Plc оголосив, що 2009 рік буде "важким", і ціни на метали впали, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific (без урахування Японії) опустився на 1,1% - до 97,47 пункту. У понеділок показник піднімався до максимального значення з 7 жовтня. Японський Nikkei 225 втратив 1,1%. Зниження відзначене на всіх відкритих для торгів ринках Азії.
"Технічні індикатори говорять про те, що ринок перегрівається, й інвестори готові зафіксувати прибуток після нещодавнього зростання", - стверджує аналітик Tokai Tokyo Securities Co. Тосіо Сумітані.
Найбільший банк Європи HSBC, що проводить операції також у США і Азії, заявив про зростання збитків за безнадійними боргами для всіх груп клієнтів і регіонів світу в першому кварталі. Аналітики банку відзначають погіршення економічної ситуації та очікують, що 2009 рік буде "важким".
Вартість акцій найбільшого банку Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. упала на 3,1%.
Котирування цінних паперів провідної гірничовидобувної компанії світу BHP Billiton Ltd. опустилися на 2,4%.
Ціна паперів другої за розмірами трейдингової компанії Японії Mitsui & Co. знизилася на 3,3%.
Індекс шести основних металів опустився на торгах у Лондоні в понеділок на 1,8%. Мідь подешевшала в Нью-Йорку на 2,7%.
Акції виробника електроніки Sony Corp. втратили в ціні 2,8% на тлі зростання вартості ієни до долара, що знизить репатрийований виторг компанії.
Курс цінних паперів провідного автовиробника світу Toyota Motor Corp. упав на 1,6% на тлі повідомлень про те, що ослаблення попиту змусило компанію вивести з експлуатації декілька виробничих ліній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас