Посол КНР: Будівництво китайсько-російського нафтопроводу в інтересах обох країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол КНР: Будівництво китайсько-російського нафтопроводу в інтересах обох країн

Енергетика
154
Посол КНР у РФ Лю Гучан дав письмове ексклюзивне інтерв'ю агентству Синьхуа, у якому відзначив, що будівництво китайсько-російського нафтопроводу відповідає стратегіям енергетичного розвитку обох країн і є проривом у двосторонньому енергетичному співробітництві.
Лю Гучан відзначив, що Китай прагне до диверсифікованості імпорту енергоносіїв, а Росія - до диверсифікованості експорту енергоносіїв. Підписання пакета документів про розширення співробітництва між КНР і РФ у нафтовій галузі і початок прокладання китайсько-російського нафтопроводу демонструють високий рівень відносин партнерства стратегічної взаємодії між країнами, а також їх рішучість і впевненість упоратися з наслідками поточної світової фінансово-економічної кризи. Як підкреслив китайський дипломат, нафтопровід буде відіграти стабілізуючу і стимулюючу роль в подальшому розвитку двосторонньої торгівлі.
Згідно із проектом, Китай і Росія спільно будують нафтопровід по маршруту Сковородино-Мохе-Дацин. Прокладання китайсько-російського нафтопроводу стартувало 27 квітня на терміналі 1-ї черги нафтопроводу Східний Сибір-Тихий океан /ССТО/ під м. Сковородино Амурської області, а його будівництво на китайській території почнеться в середині травня. Після завершення прокладання нафтопроводу, яке заплановано на 2010 рік, Росія протягом наступних 20 років щорічно буде поставляти Китаю 15 млн. тонн нафти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас