Держдеп: Вашингтон не допустить енергетичного домінування Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдеп: Вашингтон не допустить енергетичного домінування Росії

Енергетика
724
Вашингтон не допустить домінування Росії в енергетичних проектах на Південному Кавказі і регіоні в цілому. Про це заступник помічника держсекретаря США у європейських і євразійських справах Метью Брайза заявив в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы".
Це, зокрема, стосується і проекту будівництва газопроводу Nabucco, за реалізацію якого, як очікується, будуть відповідати держави Закавказзя і Туркменія. Будівництво Nabucco, вважається відповідним проектом на "Південний потік "Газпрому".
"Ми не хочемо, щоб ця величезна компанія ("Газпром"), яка вже побудувала північний коридор, контролювала і південний коридор, тому що тоді немає конкуренції й ринок не діє нормально" - заявив він.
За словами Брайї, рішення адміністрації президента Барака Обами про перезавантаження відносин з Москвою зовсім не означає, що США не будуть пручатися спробам Росії домінувати на маршрутах поставок вуглеводнів з каспійського регіону в Європу. При цьому американський дипломат відзначив, що США повинні також "співробітничати дуже глибоко з Росією".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас