ОПЕК готується до чергового скорочення видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК готується до чергового скорочення видобутку нафти

Енергетика
214
ОПЕК може оголосити про нове скорочення обсягів видобутку нафти 28 травня на зустрічі у Відні. Про це повідомив представник Ірану в цій організації Мохаммад Алі Хатібі.
Представник Ірану в ОПЕК також висловив стурбованість збільшенням рівня запасів нафти в нафтосховищах розвинених країн. Крім того, Алі Хатібі відзначив, що ОПЕК має намір збільшувати взаємодію з експортерами нафти, що не входять в організацію, у тому числі і з Росією, для ефективного регулювання ринку видобутку нафти.
Члени ОПЕК ухвалили рішення щодо скорочення видобутку нафти, починаючи з минулого вересня на 4,2 млн барелів на добу, або на 5% від світового обсягу видобутку.
У той же час повідомляється, що нафта росте третій день підряд і може за цей тиждень подорожчати на 8,5% на очікуваннях позитивної статистики щодо безробіття в США.
Ціна червневого ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI в електронній системі Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) у п'ятницю на 13:43 мск становила $57,87 за барель, що на $1,16 (на 2,1%) вище від підсумкового котирування 7 травня. Під час торгів вартість чорного золота піднімалася до позначки $57,94 за барель.
Ціна контракту на червень на WTI на NYMEX у четвер піднялася до найвищого значення з листопада 2008 року - $56,71 за барель.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас