Експерти: Росії слід відмовитися від прив'язки нафти до вартості Brent — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Росії слід відмовитися від прив'язки нафти до вартості Brent

Енергетика
306
Різке падіння обсягів видобутку нафти зафіксоване в останні тижні в Північному морі, що пов'язано як із знецінюванням нафти, що відбулося, так і виснаженням родовищ, що прискорилося у цій частині світу. Як повідомили служби Лондонської нафтової біржі, добові поставки нафти сорту Brent з Північного моря скоротяться в майбутньому червні на 11% - до 122 тис. барелів.
У цілому за червень із північноморських родовищ буде поставлено 3,76 млн барелів нафти в порівнянні з 4,24 млн барелів у поточному травні. Сорт Brent служить світовим еталоном для вирахування цін на майже 75% видів нафти, що котируються на світових біржах. Так, світова ціна нафти, що добувається в Росії, на Близькому і Середньому Сході, Азії та Африці складається на основі ціни сорту Brent, установлюваної на Лондонській біржі.
Однак швидке виснаження нафтових запасів у Північному морі здатне вже найближчим часом привести до того, що обсягів Brent буде недостатньо для визначення реальної ціни на неї, заявив представник брокерської компанії "Оіл Консалтинг". У цих умовах виробникам нафти в Росії слід подумати про створення системи ціноутворення, яка буде опиратися не на Brent, а на російські сорти, відзначив він.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас