Уряд України вирішив продати на відкритих аукціонах 99 вугільних шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України вирішив продати на відкритих аукціонах 99 вугільних шахт

Казна та Політика
414
"Затвердити перелік вуглевидобувних підприємств, майно яких підлягає продажу в 2009 році згідно із процедурою, установленою положенням про проведення відкритих аукціонів із продажу майна структурних підрозділів державних вуглевидобувних підприємств", - говориться в документі.
Положення про проведення відкритих аукціонів із продажу шахт уряд доручив спільно розробити і затвердити Міністерству вугільної промисловості і Фонду державного майна (ФДМ).
Перелік шахт, що підлягають продажу цього року, розбитий на три групи першочерговості. У першу групу входять 50 шахт, у другу - 39, у третю – 10.
Згідно з документом, отримані від продажу шахт кошти будуть направлені в спеціальний фонд Мінвуглепрому для подальшого використання на розвиток вугільної галузі.
Уряд також ухвалив, що покупець згідно з розподільним балансом, зобов'язаний забезпечити погашення в повному обсязі кредиторської заборгованості шахти, а також укласти з його колективом колективний договір мінімум на п'ять років, визначивши в ньому соціальні гарантії для працівників, які зберігаються у випадку повторного продажу відчужуваних структурних підрозділів вугільних підприємств.
При цьому у випадку порушення покупцем умов вищевказаних зобов'язань договір купівлі-продажу може бути розірваний.
Цим же документом уряд вніс зміни у свою ж постанову №1517 від 3 грудня 2008 року, якою затверджений перелік об'єктів, держчастки в яких пропонується приватизувати в 2009 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас