ЄС підписав угоду з чотирма країнами про прискорення будівництва газопроводів в обхід РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС підписав угоду з чотирма країнами про прискорення будівництва газопроводів в обхід РФ

Енергетика
733
Європейський союз (ЄС) підписав сьогодні угоду з чотирма країнами, з тим щоб прискорити будівництво трубопроводів для постачань природного газу в обхід Росії. Угода була підписана з Азербайджаном, Грузією, Туреччиною і Єгиптом. Спостерігачами при підписанні договору виступили США, Росія і Україна.
Відповідно до договору, сторони повинні укласти довгострокові операції по будівництву трубопроводів і вирішити спори, які затримують реалізацію проектів. Таким чином, підписання угоди дозволить ЄС надалі істотно понизити залежність від постачань російського газу, передає Associated Press.
Нагадаємо, Європа планує налагодити імпорт природного газу в обхід Росії, яка в даний час поставляє в європейські країни близько чверті необхідних ним об'ємів газу. У зв'язку в такими планами європейські країни розглядають можливість проведення трубопроводу по дну Каспійського моря. Один з таких проектів припускає будівництво магістрального трубопроводу Nabucco для транспортування природного газу з Середньої Азії і прикаспійського регіону до Центральної Європи через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Угорщину, Румунію і Австрію. Введення трубопроводу Nabucco в експлуатацію намічалося на 2011 р., проте згодом був перенесений на 2013 р. Вартість проекту оцінюється в 12 млрд дол. Перша фаза будівництва газопроводу Nabucco почнеться в 2010 р. і включає прокладку трубопроводу між Туреччиною і Австрією протяжністю 2 тис. км. Nabucco у разі реалізації дозволить поставляти паливо до Європи в обхід Росії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас