Держдума РФ вводить кримінальну відповідальність за злочини на ринку цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держдума РФ вводить кримінальну відповідальність за злочини на ринку цінних паперів

Фондовий ринок
227
Держдума Росії одноголосно прийняла в першому читанні законопроект, що вводить кримінальну відповідальність за злочини на ринку цінних паперів. Тюремним терміном будуть карати порушення правил урахування прав на цінні папери, маніпулювання цінами на ринку цінних паперів і перешкоджання здійсненню або незаконне обмеження прав власників цінних паперів.
"Існуючих заходів цивільно-правового та адміністративного регулювання явно не досить для забезпечення стійкості функціонування російського ринку цінних паперів", – вважає перший замголови комітету із законодавства РФ Володимир Груздєв. Він уточнив, що кримінальна відповідальність уводиться у випадках завдання збитку у великому та особливо великому розмірах, які визначені в розглянутому законопроекті на рівні 1 і 2,5 мільйонів рублів відповідно.
За порушення правил урахування прав на цінні папери передбачається штраф у розмірі від 300 тисяч до 500 тисяч рублів, у розмірі доходу засудженого за два-три роки або позбавлення волі на термін до двох років. За маніпулювання цінами на ринку цінних паперів пропонується встановити штраф у розмірі від 500 тисяч до мільйона рублів або позбавлення волі на термін від двох до шести років.
"У випадку прийняття даного законопроекту максимальне карне покарання, передбачене за маніпулювання на ринку цінних паперів з використанням засобів масової інформації, складе від 5 до 7 років позбавлення волі", - додав Груздєв.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас