НКРЕ має намір уточнити диференціацію споживачів електроенергії за класами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ має намір уточнити диференціацію споживачів електроенергії за класами

Енергетика
834
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) має намір уточнити диференціацію споживачів електроенергії за класами споживання, виключивши з відповідного порядку пункт, що дозволяв споживачам, які використовують електроенергію безпосередньо із шин електростанцій, автоматично прирівнюватися до споживачів I класу. Про це сказано в проекті регуляторного акту, текст якого оприлюднений на офіційному сайті НКРЕ.
У пояснювальній записці до проекту регуляторного акту комісія відзначає, що згідно з чинною редакцією порядку визначення класів споживачів (затверджений постановою №1052 від 13 серпня 1998 р.) неможливе однозначне трактування підпункту про прирівнювання до споживачів першого класу споживачів, приєднаних до шин електростанцій, а також до шин підстанцій електричної мережі напругою 220 кВ і вище, незалежно від ступеня напруги в точці продажу електричної енергії електропостачальною організацією споживачеві.
У зв'язку із цим, відзначає комісія, окремі споживачі, що живляться безпосередньо від шин ТЕЦ на рівні напруги 6(10) кВ, у судовому порядку добилися права споживати електроенергію відповідно до кваліфікаційного рівня, який відповідає рівню споживачів I класу напруги, у будь-який період року, незалежно від сезонної складової роботи ТЕЦ.
Довідка Тариф на електроенергію для споживачів, прирівняних до споживачів І класу (ступінь напруги в точці продажу понад 27,5 кВ), значно нижчий від тарифу для споживачів ІІ класу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас