Найближчим часом можливе зниження індексу ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найближчим часом можливе зниження індексу ПФТС

Фондовий ринок
433
Після недавнього бурхливого зростання українського фондового ринку, його учасники, можливо, будуть фіксувати прибуток, і значення індексу ПФТС знизитися.
Таку думку РБК-Україна висловив начальник аналітичного департаменту інвестиційної компанії Millennium Capital Віталій Хандельди.
При цьому експерт вважає, що головною причиною нинішнього зростання індексу ПФТС є позитивні новини зі світових фондових майданчиків. "Існує думка, що фондовий ринок починає оживати раніше, ніж інша економіка. І зовнішній позитив стимулює цю надію. Крім того, українські папери недооцінені, і цей фактор уже працює драйвером зростання, а з появою на ринку покупців він знову стане прапором нашого "бичачого" тренда", - сказав він. У той же час Хандельди підкреслив, що реальних підстав для зростання вітчизняного фондового ринку на сьогоднішній день немає.
Він також впевнений, що нинішній сплеск активності є "останнім ривком перед літом". "Крім того, що в країні криза, улітку наступає ще й традиційне сезонне затишшя. Взагалі-то, чогось певного, знакового слід очікувати тільки восени", - вважає експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас