Росію газ обходить стороною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росію газ обходить стороною

Енергетика
1267
Сьогодні, 8 травня, у Празі пройде енергетичний саміт "Південний коридор – новий шовковий шлях", на якому держави ЄС, Близького Сходу і Центральної Азії підпишуть декларацію про прискорене будівництво газопроводів в обхід Росії.
У підписанні документа повинні будуть взяти участь усі учасники форуму - Азербайджан, Грузія, Казахстан, Туркменія, Узбекистан, Єгипет, Ірак і Туреччина. На цій зустрічі Празький саміт планується країнами Євросоюзу як ключовий захід у створенні міжнародної енергетичної безпеки, однак, на думку Комерсанта, метою реалізації цього проекту є позбавлення Москви статусу монополіста експорту енергоносіїв із Центральної Азії.
"Підсумком саміту стане прийняття політичної декларації, яка забезпечить безпечні поставки енергоносіїв із Центральної Азії та з Близького Сходу на європейські ринки і стане гарантією енергетичної безпеки ЄС", - цитує видання слова представника Єврокомісії з питань енергетики Ферран Тарраделас Еспуні. Росія, разом з Україною і США, запрошена на саміт як незалежний спостерігача. Однак, стверджує видання, наша країна вирішила проігнорувати цю подію.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас