Більшість європейських індексів знизилася в четвер на 1-1,6%, подешевшали акції банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість європейських індексів знизилася в четвер на 1-1,6%, подешевшали акції банків

Фондовий ринок
87
Більшість європейських фондових індексів знизилася в четвер на 1-1,6% слідом за котируваннями акцій банків і автовиробників, повідомило агентство Bloomberg. Британський FTSE 100 виріс на 0,05%.
Акції Porsche упали за підсумками торгів на максимальну за шість місяців величину після оголошення компанії про злиття з Volkswagen.
Porsche і Volkswagen планують об'єднати свої операції й створити "інтегровану групу", що випускає автомашини під 10 різними торговельними марками. За даними джерела, знайомого із ситуацією, Porsche доведеться розмістити акції на суму близько 5 млрд євро.
Вартість акцій Porsche звалилася в ході торгів на 17%, Volkswagen - на 2,5%.
Папери Societe Generale упали в ціні на 7,2%. Третій за розмірами банк Франції зненацька завершив перший квартал 2009 року із чистим збитком через списання в інвестиційно-банківській сфері й збільшення резервів на можливі втрати за позиками. Чистий збиток банку в січні-березні склав 278 млн євро порівняно із чистим прибутком у розмірі 1,1 млрд євро, отриманої за аналогічний період минулого року. Аналітики прогнозували цей показник у середньому на рівні 381 млн євро.
Акції Lloyds Banking Group Plc подешевшали на 14% після того, як британський банк повідомив про значне зростання кількості "поганих" кредитів у корпоративному сегменті. Згідно прогнозів банку, кількість прострочених корпоративних кредитів цього року збільшиться на 50% у зв'язку з погіршенням ситуації в економіці.
Ціна паперів Barclays опустилася на 4,3%. Фінансовий директор банку Кріс Лукас заявив, що резерви банку на можливі втрати за позиками можуть збільшитися на 50% цього року після підвищення на 79% - до 2,3 млрд фунтів - у першому кварталі.
Вартість паперів Swiss Re злетіла на 14%. Фінансові показники швейцарської перестрахувальної компанії минулого кварталу виявилися краще очікувань експертів. Swiss Re скоротила чистий прибуток до 150 млн швейцарських франків порівняно з 624 млн франків роком раніше, тоді як аналітики прогнозували цей показник у середньому на рівні 44 млн франків.
Ціна акцій AB InBev виросла на 4% після публікації фінансової звітності компанії. Її чистий прибуток у першому кварталі склав $716 млн, що перевершило середній прогноз ринку на рівні $484 млн.
"Я здивований розмахом ралі на фондовому ринку, а також ступенем зростання довіри інвесторів до економіки, - заявив глава Oaktree Capital Management LLC Говард Маркс. - Мені здається, що підйом ринку був надлишковим і перевершив рівні, що відповідають ситуації в економіці. У майбутньому будуть вдаліші моменти для покупки акцій, ніж зараз".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас