Фондові ринки АТР падають на побоюваннях невиправданого рзостання в ході 2-місячного ралі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки АТР падають на побоюваннях невиправданого рзостання в ході 2-місячного ралі

Фондовий ринок
109
Азіатські фондові індекси падають у п'ятницю вперше за 5 сесій на побоюваннях, що котирування акцій невиправдано виросли в ході двомісячного ралі порівняно із прогнозами прибутків компаній, повідомило агентство Bloomberg.
Лідерами падіння є автовиробники і гірничовидобувні концерни. Акції підприємств нафтогазового сектора дорожчають на тлі зростання вартості нафти.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific опустився в ході торгів на 0,6% - до 96,72 пункту. Приріст показника з початку тижня становить 6,2%.
Японський Nikkei 225 майже не змінився. Австралійський S&P/ASX 200 втратив 0,7%.
"Поки не склалося єдиної тенденції прогнозів економічної ситуації. Нам необхідні надійні докази поліпшення стану економіки", - відзначив старший аналітик Daiwa Asset Management Co. Йосінорі Нагано.
Індекс MSCI Asia Pacific підскочив на 37% з п'ятирічного мінімуму, зафіксованого 9 березня, на очікуваннях, що гірший період світової кризи залишився позаду. Акції компаній у рамках індикатора на даний момент коштують в 24 рази більше оголошеного прибутку, що є найвищим значенням з березня 2004 року.
"Ринок перегрітий, - говорить гендиректор Nikko Cordial Securities Co. Хіроіті Нісі. - Інвестори стурбовані прибутками компаній".
Котирування акцій провідного автовиробника світу Toyota Motor Corp. опустилися на 2,2% після того, як газета Nikkei повідомила, що збиток компанії за попередній фінрік може виявитися більше прогнозу. Чистий збиток Toyota за 12 місяців, що завершилися 31 березня 2009 року, може скласти близько 500 млрд ієн ($5 млрд) порівняно з раніше очікуваними 450 млрд ієн, пише Nikkei.
Вартість паперів провідного гірничовидобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. упала на 2% на тлі зниження вартості міді. Мідні ф'ючерси на липень втратили в четвер 1%.
Акції найбільшої нафтової компанії Японії Inpex Corp. додали в ціні 1,6%, оскільки приріст вартості нафтових ф'ючерсів за тиждень був найбільш значним з березня. Нафта з поставкою в червні подорожчала в Нью-Йорку на 18 центів - до $56,89 за барель. У четвер торги завершилися на рівні $56,71 за барель, що є найвищою ціною з 14 листопада 2008 року. З початку тижня нафта виросла в ціні на 7,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас