Індекси Європи виросли в середу за підсумками 5-ї сесії поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи виросли в середу за підсумками 5-ї сесії поспіль

Фондовий ринок
108
Європейські фондові індекси виросли в середу на 0,6-1,8%, причому підйом ринку тривав уже п'яту торговельну сесію поспіль.
Позитивом виступили більш сильні порівняно з очікуваними фінансові результати низки компаній, серед яких BNP Paribas, BMW і Carlsberg A/S, повідомило агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Euro Stoxx 600 підвищилося за день на 1,4%. З мінімуму 9 березня показник збільшився вже на 32%.
"Ринок не очікує подальшого падіння економіки, - оптимістично відзначає аналітик Clariden Leu Маркус Бехтольд. - Прибутки багатьох компаній виявилися вище прогнозів, а якщо подивитися на економічні індикатори, то велика ймовірність того, що гірше вже позаду. Тренд розгорнувся і буде тривати".
Акції BNP Paribas подорожчали в середу на 7,3%. Чистий прибуток найбільшого банку Франції знизився в першому кварталі на 21% - до 1,56 млрд євро, однак перевершив очікування аналітиків, які оцінювали цей показник у середньому в 784 млн євро.
Котирування британського банку Standard Chartered, що заявив про гарний початок року, виросли на 9,2%.
Вартість паперів BMW піднялася на 2,6%. Німецький автовиробник зафіксував чистий збиток у січні-березні на рівні 152 млн євро, тоді як експерти очікували 268 млн євро.
Папери датської пивоварної компанії Carlsberg підскочили в ціні на 14% після того, як стало відомо, що чистий прибуток компанії за минулий квартал також істотно перевершив прогнози аналітиків.
Акції голландської компанії Ahold додали 6,4% на повідомленні про те, що виторг у першому кварталі власника мережі супермаркетів виріс на 15% і виявився краще оцінок фахівців.
У той же час ціна акцій Storebrand упала на 12%. Норвезький страховик у першому кварталі одержав збиток більше очікувань.
Більше половини з 178 компаній, що відзвітувалися за підсумками минулого кварталу, акції яких входять у розрахунок Stoxx 600, показали фінансові результати вище прогнозів.
Основні фондові індикатори виросли у всіх 18 країнах Західної Європи, за винятком Ірландії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас