S&P у середу досяг максимуму за 4 місяці, ф'ючерси в четвер знижуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P у середу досяг максимуму за 4 місяці, ф'ючерси в четвер знижуються

Фондовий ринок
84
Фондові індекси США в середу виросли на 0,3-1,7%, при цьому значення Standard & Poor's 500 досягло максимальної оцінки з 6 січня.
Гарний настрій інвесторів був обумовлений очікуваннями, що стрес-тести найбільших банків США покажуть, що їм не буде потрібно залучення такого значного обсягу коштів, як це прогнозувалося раніше, повідомило агентство Bloomberg. Також позитивний вплив на ринок зробив звіт незалежної дослідницької організації ADP Employer, який показав, що кількість робочих місць в економіці США зменшилася у квітні лише на 491 тис. Економісти очікували більш значного падіння - на 645 тис.
"Я, справді, вражена, що ринок іде вгору слідом за фінансовими акціями, - заявила головний інвестиційний директор Fifth Third Asset Management Кейт Віртц. - Стільки галасу навколо стрес-тестів. Можливо, люди нарешті відчули достатню впевненість у тому, що ці тести залишаться позаду, а світ продовжить жити далі".
Однак у четвер на ф'ючерсному ринку сформувалася негативна динаміка: червневі контракти на S&P 500 до 8:22 МСК втратили 0,45% і на Dow Jones - 0,4%.
Папери Citigroup Inс. підскочили в ціні на 17% після того, як джерела заявили, що банку потрібно залучити всього близько $5 млрд додаткових коштів. Акції JPMorgan Chase подорожчали на 6,9% на чутках, що цьому банку взагалі не потрібно підвищувати капітал.
Вартість акцій найбільшого банку країни за обсягом активів Bank of America Corp. збільшилася на $1,85 - до $12,69.
Фінансовий підіндекс S&P 500, у розрахунок якого входять папери 80 банків, страховиків та інвестиційних фірм, піднявся за день на 8,1%. При цьому з 17-літнього мінімуму, зафіксованого 6 березня, він підскочив уже більш ніж удвічі.
Вартість паперів Walt Disney Co. піднялася на 12% на позитивній звітності про прибуток за перший квартал і на заявах аналітиків Barclays Capital про те, що компанія "має більш вигідні позиції для активного розвитку цифрового медіа-бізнеса".
Перевищення ціною нафти оцінки в $56 за барель викликало зростання котирувань акцій нафтових компаній, зокрема, ExxonMobil - на 1,4% і Chevron - на 3,6%.
Котирування акцій Cisco Systems Inc. збільшилися на 3,4% у ході додаткової торговельної сесії після того, як найбільший у світі виробник мережевого встаткування повідомив про одержання прибутку за підсумками минулого кварталу вище прогнозів аналітиків.
У той же час ціна паперів General Motors звалилася на 10% - найсильніше падіння в середу серед компаній з Dow Jones. Автовиробник, як очікується, завершив зі збитком восьмий квартал поспіль. Відповідно до середньої оцінки експертів, минулого кварталу збиток склав $11,34 розраховуючи на акцію, що вдвічі перевищує показник того ж періоду минулого року.
Індекс Dow Jones Industrial Average у середу виріс на 101,63 пункту (1,21%) - до 8512,28 пункту.
Standard & Poor's 500 збільшився за підсумками торгів на 15,73 пункту (1,74%), склавши 919,53 пункту. Приріст індикатора з початку поточного року становить 1,8%.
Значення індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 4,98 пункти (0,28%) - до 1759,1 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас