США запропонують як мінімум 7 банкам збільшити капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США запропонують як мінімум 7 банкам збільшити капітал

Казна та Політика
245
Федеральний резерв за результатами стрес-тесту дав вказівку як мінімум 7 з 19 найбільших американських банків збільшити капітал на загальну суму приблизно $65 млрд, повідомляє The Wall Street Journal.
При цьому, за даними джерел газети, як мінімум 6 з 19 банків не одержали вказівку ЦБ відносно необхідності збільшення капіталу. Це J.P.Morgan Chase & Co, Goldman Sachs Group Inc, Metlife Inc., American Express Co., Bank of New York Mellon Group, Capital One Financial Group.
У той же час регулятори вважають за необхідне, щоб Bank of America збільшив капітал на $34 млрд, Wells Fargo & Co рекомендовано вишукати $13-15 млрд, GMAC LLC - $11,5 млрд, Citigroup Inc - $5 млрд, Morgan Stanley - $1,5 млрд.
Більше капіталу необхідно, як показав тест, також Regions Financial Corp, State Street Corp.
Що стосується ще 6 з 19 перевірених найбільших банків США, то по них результати поки не відомі.
У цілому результати тесту виглядають краще, ніж очікували багато учасників ринку.
Американські регулятори піддали стрес-тестам 19 провідних фінансових інститутів країни, щоб оцінити здатність банків функціонувати у випадку подальшого погіршення ситуації в економіці.
У середу The Wall Street Journal писала, що розмір капіталу, який необхідно залучити Bank of America, швидше за все, перевищує можливості банку з розміщення на ринку акцій або боргових зобов'язань. Таким чином, в Bank of America не залишається вибору, і він буде змушений конвертувати приналежні уряду привілейовані акції у звичайні. Це приведе до збільшення капіталу банку до необхідного рівня, однак уряд США стане одним з його найбільших акціонерів. У результаті частки інших акціонерів будуть значно розмиті. У цей час капіталізація Bank of America становить порядку $70 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас